Αναγνώστες

TRANSLATE

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ο Φ.ΚΑΣΤΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ! ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ !!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!!

Φ. Κάστρο: "Ο Ομπάμα δεν μπορεί να αποτρέψει σύγκρουση με το Ιράν"

Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα δεν έχει πλέον την δυνατότητα ή την πρόθεση να σταματήσει μία ένοπλη σύγκρουση με το Ιράν, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία πυρηνική καταστροφή.

Ο Κάστρο, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Digital Cubadebate αναφέρει ότι "δυστυχώς, όλες οι ενδείξεις με κάνουν να μην βλέπω να μειώνεται ο κίνδυνος" αποτροπής ενός πολέμου, κάτι που αποτελεί - κατά τον Κάστρο- προοπτική, "που ο Ομπάμα δεν μπορεί να ανατρέψει και δεν έχει δείξει την αποφασιστικότητα να κάνει κάτι τέτοιο".

Ο Κάστρο, που σύντομα θα γίνει 84 χρόνων, θεωρεί ότι "είναι πιο ρεαλιστικό οι λαοί να προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν μία τέτοια πραγματικότητα".

Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται λίγες ώρες αφότου απηύθυνε μήνυμα στον ιστορικό ηγέτη της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, τον οποίο προέτρεψε να μην δεχθεί αμερικανικές ή ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα του.

Ο Φιντέλ Κάστρο εκτιμά ότι το Ιράν έχει καταφέρει να αποκτήσει εμπλουτισμένο ουράνιο σε ποσοστό 20%, δηλαδή "αρκετό για να φτιαχτεί μία πυρηνική βόμβα", κάτι που εκτιμά ότι διευκολύνει τις χώρες που είναι αποφασισμένες να επιτεθούν κατά της Τεχεράνης.

Ένας τέτοιος πόλεμος "θα είναι ο τελευταίος της προϊστορίας του είδους μας", αναφέρει ο Φιντέλ Κάστρο στο άρθρο του.

skai.gr
Share/Save/Bookmark

lovely CHAOS

lovely CHAOS