Αναγνώστες

TRANSLATE

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2008

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ 53


ΚΤΗΝΩΔΙΑ;ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ; ή μήπως ΕΣΧΑΤΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ; ΟΧΙ, ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΚΤΗΝΩΔΙΑ !
Από τον τύπο σήμερα.
'' Πυροβόλησαν εξ επαφής αρκούδα στο κεφάλι''
Σοκ στο Κεντρικό Ζαγόρι από την άγρια δολοφονία μεγαλόσωμης,αρσενικής,ενήλικης αρκούδας, η οποία δέχτηκε ένα πυροβολισμό,από κυνηγετικό όπλο εξ επαφής στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να να διαμελιστεί το κρανίο της,αλλά και αρκετούς άλλους σε όλο της το σώμα που ήταν διάτρητο από τα σκάγια.
Τα μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης 'Καλλιστώ'', που έσπευσαν στην ευρήτερη περιοχή του δημ. διαμερίσματος Δίκορφου, διαπίστωσαν ότι η άτυχη αρκούδα είχε δεχτεί καταισμό πυροβολισμών και εκτίμησαν ότι οι δράστες είναι λαθροθήρες,ενώ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζήτησε τους κάλυκες που βρέθηκαν γύρω της ,προκειμένου από την βαλλιστική εξέταση να βρεθεί σε ποιόν ανήκε το πυροβόλο όπλο του φονικού.
Το μεγαλόσωμο αρσενικό, ηλικίας 10 ετών και βάρους 250 κιλών, δέχτηκε αρχικά δυό σφαίρες από καραμπίνα στον θώρακα και παρά τα τραύματά του κινήθηκε να φύγει.Οι δράστες δεν σταμάτησαν εκεί και συνέχισαν να το πυροβολούν , ενώ όταν εκείνο στράφηκε εναντίον τους το χτύπησαν εξ επαφής στο κεφάλι.
Η εικόνα ήταν αποκρουστική.Το κρανίο της αρκούδας διαμελίστηκε,ενώ το σώμα της έγινε 'κόσκινο' από τις σφαίρες τόνισε ο βιολόγος ,επιστημονικός υπεύθηνος της 'Καλλιστώ',Γιώργος Μερτζάνης.
Σύμφωνα με τον κ. Μερτζάνη , δράστες της δολοφονίας είναι λαθροθήρες που έστησαν παγάνα για αρκούδες.
''Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι δράστες θα βρεθούν και θα είναι εντελώς παραπλανητική η δικαιολογία τους ότι βρισκότανε σε άμυνα'', μας είπε χαρακτηριστικά.
Η νομοθεσία είναι ιδιαίτερα αυστηρή για την δολοφονία της αρκούδας,ενώ στο Εθνικό Πάρκου Βόρειας Πίνδου,όπου βρέθηκε νεκρό το ζώο και καλύπτει μια έκταση τεράστια πάνω από 2 εκατ. στρέμματα, εκτιμάται ότι ζουν σήμερα περίπου 100-120 καφέ αρκούδες.
Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από 15 μέρες και το άτυχο ζώο βρέθηκε, ύστερα από τηλεφώνημα εκδρομέα,από τον κτηνίατρο της οργάνωσης, σε μια κατάσταση μερικής αποσύνθεσης.
Σημειώνεται ότι από πέρυσι το καλοκαίρι, 19 αρκούδες έχουν χάσει την ζωή τους από σφαίρες ή δηλητηριασμένα δολώματα στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου, αριθμός αρκετά ανησυχητικός αν συνυπολογίσει κανείς πως η αρκούδα είναι ένα ζώο που αναπαράγεται εξαιρετικά αργά και το 50% των νεογνών πεθαίνουν από φυσικά αίτια.

lovely CHAOS

lovely CHAOS