Αναγνώστες

TRANSLATE

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ 27





ΕΥΓΕΝΕΙΑ................Μεγαλώνοντας στην επαρχία , είχα την ευτυχία να λέω καλημέρα δίχως να λαμβάνω μηνύματα παραπέρα και θα σταθώ εδώ, για να καταλάβεται τί θέλω να πω ! Ξυπνάς 'σήμερα' με ευχάριστη διάθεση και θες να καλημερίσεις γνωστούς και αγνώστους ! Οι άγνωστοι σε κοιτούν με ύφος ''κάτι θέλει αυτός ? ή άλλος ένας τρελός ?''.....Οι γνωστοί σκυθρωποί και .............''πού την είδες πρωί-πρωί?'' Είναι βλέπετε τόσο δύσκολο πια στις μέρες μας , να πούμε έστω και μια ΚΑΛΗΜΕΡΑ ! Πηγαίνεις στο περίπτερο ν αγοράσεις κάτι ....''ευχαριστώ' του λες και σου απαντά ...''για ποιό λόγο?δεν σου τα χάρισα, μαλάκα !......χαχαχαχαχα.....εντάξει, δεν μου έτυχε ποτέ αλλά δεν θα ειπώθηκε κι αυτό, από κάποιον που ξύπνησε με μάτι στραβό ? Καί τον πληρώνεις καί σε βρίζει ! Η ευγένεια πολλοί πιστεύουν ότι είναι θέμα καταγωγής(όχι ότι δεν παίζει ρόλο),θέμα μόρφωσης και ίσως θέμα συναναστροφής(εδώ που τα λέμε το τελευταίο παίζει σημαντικά) ! Η γνώμη μου για την συμπεριφορά , Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ τα πιό βασικά ! ...Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ - ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ! .....---- ΟΠΟΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ -ΝΙΩΘΕΙ ΑΓΑΛΙΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ !....------ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ - ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΕΝΕΙΑ - ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ! ......ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ! .....ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ 'ΕΓΩ' ΑΒΡΟΣ ! ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ-ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΩ ! ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ, ΕΝΑ ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ (θα μπορούσανα το πω και με άλλο τρόπο αυτό ευγενικά, αλλά είναι βράδυ Παρασκευής και είμαι μέσα στην χαρά !....χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα)......ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ , ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ? ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ! .......Αυτά , για να μην λέω και πολλά - πολλά και με πείτε φαφλατά !....χαχαχαχαχαχαχαχα..........ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ , ΕΙΠΑΜΕ........Ε Υ Γ Ε Ν Ι Κ Ο Ι ! ! !

18 σχόλια:

Artanis είπε...

Φίλε Σκόρπιε καλημέρα...
Δεν έχεις καθόλου άδικο στις απόψεις σου, έπεσες πάνω σε ένα επίσης αθυρόστομο, όσο και ευγενικό (θέλω να πιστεύω) άτομο. Το να είσαι ευγενικός, καταρχήν, δείχνει την ποιότητά σου, και πραγματικά δεν έχει σημασία αν λες "ευχαριστώ" στο περιπτερά ή στον ελεγκτή των εισητηρίων ή "καλημέρα" στον οδηγό του λεωφορείου ή του ταξί...
Με το να είσαι ευγενικός, δείχνεις καταρχήν οτι σέβεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό, και φυσικά και όλους τους άλλους...Εξάλλου, σκέψου, μπορεί να του φτιάχνεις και την μέρα και να του ανεβάζεις την διάθεση...
Όσο για την αθυροστομία; Την κρατάω για τους πολιτικούς, και για το ποδόσφαιρο...

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω... έψαχνα μία οδό κι ένας τυπάς κατάλαβε πως ψάχνομαι και παίρνοντας πρωτοβουλία προσφέρθηκε να με βοηθήσει. Μου λέει ακολούθα με. Καχύποπτη ως το πιο μικρό μου κοκαλάκι τον ακολούθησα κρατώντας απόσταση. Στο μυαλό μου πέρα δώθε λόγοι για τους οποίους αυτός ο άνθρωπος θέλησε να με καθοδηγήσει -τρελός ήταν;

Χαχαχαχαχαχαχα!

Κι αν δεν ήταν μεσημέρι, θα του απαντούσα όχι... ευχαριστώ.

The question is: τελικά οι καιροί μάς αφήνουν περιθώρια για ευγένειες; Τώρα που ο εγωισμός, ο φόβος για παν ενδεχόμενο κι η καχυποψία τείνουν να γίνουν δεύτερη φύση μας.

wert01gf είπε...

Ο κάθε άνθρωπος μοιράζεται με τους γύρω του ότι του περισσεύει.
Οπότε μην τους κατηγορείς.. μπορεί απλά να μην έχουν!!

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

@artanis Γειά σου και σ'ευχαριστώ ! όσο για τον περιπτερά σχ. λόγου για να γελάσουμε @jane Γειά σου και λέω να τα αφήσουμε πίσω όλα αυτά και να φερθούμε ευγενικά ! @wert Γειά σου και κανέναν δεν κατηγορώ , λίγο 'κάτι' νοσταλγώ !

Aνεμος είπε...

πω πω μικρά ....θα τα ζουλίξω...καλησπέρα

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

Καλησπέρα άνεμε ! τα δικά μου να τα ζουλίξεις ! τα ανιψάκια μου και το φίλο του γιού μου όχι , γιατί δεν έχω την άδεια........χαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΑΑΑΑΑ...........

Άντε πάρε μια Μέερααα να τη δείς το πρωΐ μιας και κλείνω το μαγαζί χαχαχα

Προς το παρόν καληνύχτα!

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ! ΟΛΑ ΚΑΛΑ ? ΜΙΛΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ? ΟΛΑ ΒΑΡΕΤΑ ? ΔΕΝ ΡΩΤΩ ΓΙΑΤΙ ! ΘΑ'ΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ !

jacki είπε...

Θα σου πω μόνο το εξής. Έτυχε κυρία άγνωστη σε ένα φανάρι στη Θεσσαλονίκη να με ευχαριστήσει που της απάντησα, που κάθησα και την άκουσα, που της μίλησα που της χαμογέλασα. Απίστευτο μου φάνηκε. Δε φανταζόμουν ποτέ ότι ο κόσμος έχει τόση ανάγκη για επικοινωνία.
Καληνύχτα.

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΖΑΚΙ ! ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑ Ν'ΑΝΘΙΖΕΙ - ΣΑΝ ΕΥΓΕΝΙΚΑ Σ'ΑΓΓΙΖΕΙ ! ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΤΖΑΚΙ !

Leviathan είπε...

vasika sixainomai ti pseftiki eugenia apo tin opoia exoume gemisei...
pados de vrizo ka8olou...pote den evriza...kalo sou vradi!

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

@leviathan τώρα που το σκέφθομαι ακόμη και η ψεύτικη ευγένεια είναι προτιμότερη από την ωμή αγένεια ! ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ΦΙΛΕ !

Χριστίνα είπε...

Καλώς σε βρίσκω "Σκόρπιες Σκέψεις" και στο δικό σου τον χώρο....
Βρίσκω ότι οι σκέψεις που σκορπίζεις είναι πολύ ουσιαστικές...μου αρέσει το χιούμορ σου, η θετική σου οπτική, η ανάλαφρη διάθεσή σου (που δεν είναι καθόλου απερίσκεπτη, αντίθετα δείχνει δύναμη και υπευθυνότητα και ευγένεια ψυχής), που δεν ρίχνεις τις ευθύνες στους άλλους....
Μακάρι πολλοί να είχαν σκέψη σαν και την δική σου...ο κόσμος θα ήταν πολύ πιο όμορφος..
Θα σε επισκέπτομαι..

Να έχεις μια πολύ, πολύ όμορφη Κυριακή, και χάρισε την καλημέρα σου σε όσους περισσότερους μπορείς...

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

Καλημέρα Χριστίνα και σε ευχαριστώ , για την στάση σου εδώ ! Καλή Κυριακή να έχεις κι εσύ !

✿ margarita είπε...

Μια καλημέρα είναι αυτή πέστη..κι ας πέσει χάμω!!!



Καλησπέρα..ποιητά μου!!! :)

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

Γειά σου λουλούδι του βορρά , χάρηκα που σε είδα ξανά ! ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΕΝΤΕΛΒΑΙΣ.

~ΕΚAΤΗ~ ...φως και παλι φως η ψυχη που μαχεται... είπε...

καλησπέρα κι απο μ'ένα!Η ευγένεια στην ζωή μας δείχνει και την ευγένεια της ψυχής μας....την ανατροφή μας......και πολλά άλλα....και στο κάτω-κάτω βρε αδελφέ.......δεν θα πληρώσουμε αν πούμε μια καλημέρα ή ένα ευχαριστώ!!!!!!!!!!!

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑ.....ΟΥΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΡΙΑ ! ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΜΕΝΑ ! Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΥΤΟ !

lovely CHAOS

lovely CHAOS